torstai 1. helmikuuta 2018

Tammikuun luetut


Näin hyvää kirjavuoden alkua sitä aina toivoisi omalle kohdalleen, mutta harvemmin niitä ainakaan itselleni osuu. Ehdin lukea tammikuun aikana viisi kirjaa, joista tosin yksi oli venynyt vähän pidemmän ajan projektiksi, mutta tammikuun lukumotivaatio saatteli tämänkin ikuisuusprojektin loppuun. Viidestä kirjasta huimat kolme saivat viisi tähteä, yksi neljä ja yksi "vain" kolme tähteä.

Vuoden ensimmäisestä lukukokemuksesta kirjoittelinkin jo aiemmin ja A Night Divided oli niin mukaansatempaava, että olen vieläkin vähän innoissani! Ikuisuusprojektiksi muuttunut kirja oli Harry Potter ja viisasten kiven upea kuvitettu laitos, joka ilmestyi jo pari vuotta sitten, mutta olen lukenut sitä luku kerrallaan silloin tällöin nautiskellen kauniista piirroksista.

Joulukuulta kertynyt hyvä palkka ja jatkoa saanut työsuhde houkuttelivat kokeilemaan kuukausimaksullista kirjasovellusta ja päädyin testaamaan sekä Bookbeatin että Storytelin valikoimat ja ilmaiset pari viikkoa. Nopeasti voittajaksi selvisi Storytel, sillä kävin läpi Goodreadsin to read -listan ja löysin 15 kirjaa 41 kirjan listaltani! Erittäin moni kirjoista oli vieläpä sellaisia, joihin olisin varmasti joutunut tekemään hankintapyynnön kirjastolle, jos olisin mielinyt ne sitä kautta lukea.

Tammikuussa luin siis myös yhden e-kirjan ja kuuntelin yhden äänikirjan. E-kirjana luin Amanda Lovelacen runoteoksen The Princess Saves Herself in this One, joka oli tammikuun kirjoista kaikkein heikoin. Kirjan alun omistuskirjoitus ("for the boy who lived. thank you for inspiring me to be the girl who survived. you may have a lightning bolt to show for it, but my body is a lightning storm.") pökerrytti upeudellaan, mutta sama fiilis ei kantanut läpi kirjan, vaikka ihan hyvä olikin. Äänikirjana kuuntelin ihanan lyhyen lastenkirjan Here We Are: Notes for Living on Planet Earth (Oliver Jeffers), jonka äänimaailma oli niin kaunis ja toimi rauhoittavana iltasatuna ihan aikuisellekin ihmiselle. Nyt olisikin hienoa päästä näkemään myös kirjan kuvitukset!

Kahden naisen lukupiirin tammikuun kirja oli Lauran valitsema Ilopangon vankilan naiset (Maija Salmi, Meeri Koutaniemi). Lukupiirimme ensimmäinen tietokirja oli yllättävän hyvä valinta, joka avasi silmiä ongelmille, joista en edes tiennyt. Kirja oli mielenkiintoinen ja piti otteessaan ja oikeastaan ainoa oikea valituksen aihe meni surkealle kuvatekstien fontille!

Entä mitä helmikuulle on tiedossa? Luin tänä aamuna viimeiset 30 sivua Neljäntienristeyksestä, joka oli juuri niin täydellinen, kuin mitä kirjan alku lupaili. Ja tänään kirjastosta noudettu The Accident Season (Moïra Fowley-Doyle), johon tein hankintapyynnön muutama kuukausi sitten. Luvassa on myös Kahden naisen lukupiirin toistaiseksi pisin valloitus (yli 400 sivua!) vuoden lyhyimpänä kuukautena. Miten mahtaa käydä?

1 kommentti:

  1. Ihanaa, kun ehdit lukea monta kirjaa!

    Saa nähdä, miten meidän tässä kuussa käy. Uskoisin kuitenkin, että ihan hyvin.

    VastaaPoista