keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Vuoden lopun ja alun lempparikirjat


Päätin vuoden 2017 kirjavuoden John Greenin Turtles All the Way Downilla ja aloitin vuoden 2018 kirjavuoden Jennifer A. Nielsenin A Night Dividedilla. Erittäin hyviä kirjoja kumpainenkin, jonka johdosta lukuinto on taas nousussa ja usko hyvään kirjavuoteen on kova!

Turtles All the Way Downin ostin eräänä syksyisenä päivänä, jolloin suuntasin kirjakauppaan tehdäkseni jonkin heräteostoksen. En tiennyt mitä halusin, mutta tiesin haluavani törsätä johonkin kirjaan. Yllätys oli suuri, kun hyllystä löytyikin vain muutamaa viikkoa aiemmin julkaistu Green. Odotukset eivät olleet korkealla, koska olin ehtinyt lukea ihanan The Fault in Our Starsin jälkeen Greenin vanhempia kirjoja, jotka eivät sykähdyttäneet yhtä paljon. Huoli osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä tykästyin kirjan tarinaan. Kirjan hahmot eivät muodostuneet yhtä tärkeiksi kuin Hazel ja Gus, mutta kadonneen miljonäärin mysteeri ja Azan kamppailu sairautensa kanssa piti huolen siitä että viihdyin.

Joulukuussa koin todellisen yllätyksen, kun kirjastosta tuli varauksen saapumisilmoitus sähköpostiini. Odotin saapuvaksi Maiju Voutilaisen runokirjaa Itke minulle taivas, mutta yllätys olikin suuri, kun noudettavissa oli A Night Divided, johon olin tehnyt hankintapyynnön toukokuussa 2016. Olin jo aikoja sitten luopunut toivosta ja unohtanut, että mistä kirja edes kertoo. Nopeasti kuitenkin muistin, että kyseessä oli Vakoojien silta -elokuvan jälkimainingeissa tehty hankintapyyntö, kun kiinnostuin Berliinin muurista, enkä löytänyt kirjaston valikoimista mitään mielenkiintoista kaunokirjallisuutta aiheeseen liittyen. Tämän kirjan ahmaisinkin heti vuoden alussa ihan muutamissa päivissä. Kirjan loppu kävi niin jännittäväksi, että kun piti lähteä kauppaan, niin pukemisesta ei meinannut tulla mitään, kun piti lukea samalla ja viimeiset sivut luinkin sitten hämärässä autossa matkalla kauppaan. Tällaista lukemiskoukkua ei olekaan käynyt pitkään aikaan!

Kun peräjälkeen sattuu useampi viiden tähden kirja, alkaa väistämättä miettimään, että mitä nyt. Millä kirjalla saan jatkettua tätä maagista hyvien kirjojen putkea!? Eilen ehdin aloittaa Tommi Kinnusen Neljäntienristeystä ja hyvältä vaikuttaa!

2 kommenttia:

 1. Ihana vuodenvaihde!

  Haluaisin lukea tänä vuonna pari nuortenkirjaa, koska tuntuu, että oon ihan tippunut kyydistä niiden osalta! Varmaan jo tänään aloitan sen We Are Okayn, josta oli jo puhetta, mutta haluaisin kans lukea Greenin Looking for Alaskan, jonka sain sulta kerran lahjaksi. Tykkäsitkö sä siitä?

  Veikkaan, ettei Neljäntienristeyksen kanssa voi mennä vikaan!

  VastaaPoista
 2. Greenin kaksi uusinta on parhaat, mutta ennen niitä julkaistuista Looking for Alaska on mun mielestäni paras. Tai kaikillehan mä olen antanut 4 tähteä, mutta Alaska on silti niistä paras!

  Neljäntienristeys on edistynyt jo ensimmäisen osan loppuun ja olen tykännyt kovasti!

  VastaaPoista