lauantai 21. lokakuuta 2017

Lokakuun superlukumaratonOlen kokeillut lukumaratonia toistaiseksi vain kerran ja sekin oli ihan omana ajankohtanani, koska yleensä kolmivuorotyön tähdet ovat aina siinä asennossa, etten pääse osallistumaan muiden järjestämiin maratoneihin. No mutta nyt! Tällä kertaa Hogwarts Library -blogin emännöimä superlukumaraton on sunnuntaina 23.10. Lukemisen voi kuitenkin aloittaa jo lauantain puolella, kunhan osa lukemisesta tapahtuu juuri maratonpäivänä.

Aloitin lukemisen tuossa yhdeksältä illalla ja huomenna sitten jatkuu paremmalla energialla! Millään tavalla en ole varautunut, kun havahduin tähän niin myöhään, mutta eiköhän tuolta omasta hyllystä löydy jotain kivaa. Kirjastostakin on pari lyhyempää kirjaa lainassa, joten josko niitä sitten yrittäisi lukea. Itselläni ei ole mitään huimia lukutavoitteita, kunhan halusin lähteä mukaan tunnelmoimaan syksyä ja kirjoja ja vapaapäivää ♥

Lauantai-iltana: 
Enni Mustonen: Emännöitsijä 2. luku. Pidin aika pitkää taukoa Mustosen kirjojen parissa ja nyt on ollut kiva palata näiden pariin. Juuri sopivaa höttöä!

0.16:
Rupi Kaur: Maitoa ja hunajaa. Luin aiemmin aloittamani runokirjan loppuun. Oli melkoinen pettymys!

10.47:
 Ulrika Nielsen: Perikato. Maraton koostuukin näemmä runokirjoista, joista en pidä. Pitänee kaivaa omasta hyllystä Arto Lappia, jotta pääsen näistä traumoista yli. 

13.42:
Astrid Lindgren: Peppi Pitkätossu. Siitä on varmasti reilusti yli kymmenen vuotta, kun olen viimeksi lukenut tämän. Tämä on kirppislöytö muistaakseni alkukesältä ja odotti minua jo  edellisen maratonin tbr-pinossa, mutta päätyi luettavaksi vasta nyt. Peppi on ihana!

21.13:
Pepin jälkeen aloitin Tove Janssonin Viestiä, mutta siihen en jaksanut keskittyä kovinkaan pitkää aikaa. Luin yhden luvun lisää Enni Mustosta, jonka jälkeen paransin runotraumat Arto Lapin Oravan portailla ja päätin maratonin lukemalla yhden luvun Koko Hubaran Ruskeita tyttöjä.

Kuten arvasin, maraton koostui kirjoista, joissa pystyy etenemään nopeasti. Siksi sivumäärä nousi niin suureksi, mutta jos olisi mahdollista laskea sanamäärä, niin se olisi naurettavan pieni. Sain kuitenkin lisättyä neljä kirjaa tänä vuonna luettujen kirjojen listalle ja se on ihan hyvin yhdelle vuorokaudelle!

Luettuja sivuja yhteensä 646.

2 kommenttia:

  1. Jee, kivaa maratonia! Mäkään en oikein tykännyt tuosta Kaurin runokirjasta. Nuorempana se olisi varmaan iskenyt paremmin ainakin teemojen puolesta.

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä loppumaratonille! Onpa tylsää, että molemmat runkoirjat on olleet pettymyksiä, mutta onneksi aina voi vaihtaa muuhun luettavaan. Mullakin on ikuisuus siitä, kun olen Peppejä viimeksi lukenut, voisipa jossain vaiheessa itsekin palata niiden pariin.

    VastaaPoista