maanantai 14. elokuuta 2017

Sylvain Neuvel: Uinuvat jättiläisetSylvain Neuvel
Uinuvat jättiläiset : Themis-kansioiden ensimmäinen kirja
Suom. Juha Ahokas
Like 2017
351 s

Eri puolille maailmaa on haudattu jättimäisiä metallinkappaleita, jotka hohtavat outoa sinivihreää valoa. Kappaleet ovat ruumiinosia, mutta mikä on niistä muodostuvan jättiläisen käyttötarkoitus ja miten kappaleet päätyivät maan alle?

Minut houkutteli tämän kirjan pariin aivan upea kansikuvitus. Viimeisen vuoden aikana olen ajautunut kirjakaupoissa lähinnä askartelutuotteiden pariin, mutta sen kerran kun päädyn kirjapuolelle, niin törmään tähän kauneuteen. Pienen pohdinnan jälkeen ("scifiä, iik, mahdanko tykätä!?") valitsin tämän Kahden naisen lukupiirin ensimmäiseksi luettavaksi kirjaksi.

Omalla kohdallani kirjassa aiheutti eniten hankausta kerrontatapa. Kirja on toteutettu pääosin haastatteluina, joissa tuntemattomaksi jäävä henkilö haastattelee eri hahmoja, jotka ovat osa jättiläisen parissa työskentelevää ryhmää. Haastattelutyyli tuo tietysti väljyyttä, joka nopeuttaa lukemista, mutta joissain tapauksissa se tuntui hieman epäuskottavalta. Jotenkin siltä, että siihen yhteen kerrontatapaan oltiin jääty jumiin. Kerronnassa hienoa oli se miten useasti luku päättyi pieneen cliffhangeriin ja lukemista oli ihan pakko jatkaa. Ihanan koukuttavaa!

En ole hirveästi lukenut scifiä aiemmin, joten jotkin tapahtumat tuntuivat jollain tapaa vähän övereiltä. Ehkä tuollaiset tapahtumat ovat ihan arkipäivää tämän genren kirjallisuudessa. Oli ainakin erilainen lukukokemus ja erilaiset juonenkäänteet tekivät kirjasta paljon viihdyttävämmän. Kirjasta onkin tekeillä elokuva, enkä yhtään ihmettele!

Sovittiin Lauran kanssa, että Kahden naisen lukupiiri jatkaa vielä tarinan parissa. Toinen osa sarjaan on jo ilmestynyt englanniksi ja odottelen sitä nyt saapuvaksi kirjastoon. Hankintapyyntö on jo tehty ja käsitelty, mutta toistaiseksi kirja ei ole vielä lainattavissa ja olen toisena varausjonossa.

★ ★ ★ 

1 kommentti:

  1. Mä kirjoittelen tästä varmaan huomenna! :)

    Kansi on tässä tosiaankin mielettömän hieno! Huippua, että meillä oli näin hyvä aloitus lukupiirille ja oltiin suunnilleen samaa mieltä kirjasta. On kiva, että molemmat tykättiin kirjasta, joka valittiin (koska silloin tietää, että kummallekin lukeminen on ollut ilo eikä kärsimys), mutta toisaalta odotan myös vähän sitä, että ollaankin tosi eri mieltä! :D

    Jospa päästäisiin vielä tämän vuoden puolella toisen osan kimppuun!

    VastaaPoista