perjantai 4. elokuuta 2017

Malin Persson Giolito: Suurin kaikistaMalin Persson Giolito
Suurin kaikista (Störst av allt)
Suom. Tarja Lipponen
Johnny Kniga 2017
414 s.

Ruotsin dekkariakatemian parhaaksi ruotsalaiseksi rikosromaaniksi vuonna 2016 valitsema Suurin kaikista kertoo Majasta, jota syytetään koulusurmasta. Kirja eroaa aiemmista lukemistani koulusurmakirjoista siinä, että nyt keskitytään surmien jälkeiseen oikeudenkäyntiin sekä siihen mikä johti tähän tragediaan.

Välillä unohdin lukevani kirjaa, jonka tapahtumat sijoittuvat Ruotsiin. Kirjan päähenkilöt ovat niin rikkaita ja bileet niin övereitä, että automaattisesti ajauduin kauas Yhdysvaltoihin. Se tuntui myös jotenkin turvallisemmalta ajatukselta. Vaikka kirja onkin fiktiota, niin joka kerran kun muistin että Ruotsissahan tässä ollaan, niin tuli aavistuksen turvattomampi olo. Hölmöä.

En muista lukeneeni erityisen paljon oikeussalidraamoja, joten siinä mielessä tämä tuntui mielenkiintoiselta vaihtelulta. Takakansi lupaili psykologista trilleriä ja sen suhteen vähän petyin. Odotin kirjalta enemmän jännitystä ja sellaista piinaavaa odotusta, että miten tässä nyt käy. Kyllähän kiinnostus pysyi yllä, kun halusi tietää miten syytetylle käy, mutta en kokenut mitään erityistä jännitystä ja jäin kaipaamaan jonkinlaista isompaa odottamatonta käännettä tai yllätystä. Päädyin vertaamaan tätä Jodi Picoultin Koruttomaan totuuteen, jossa on myös oikeudenkäynti, mutta joka oli paljon jännittävämpää luettavaa.

Lopuksi vielä suuri kiitos kirjastolle, sillä tämä kirjojen varailu onkin ihan mielettömän hienoa puuhaa, kun varausmaksuja ei enää ole! :) Mitähän uutuuksia sitä sitten lukisi!

★ ★ ★ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti