torstai 3. elokuuta 2017

Ja elokuu


Sitä kuvittelee tekevänsä reteästi paluun blogiin yli kahdeksan kuukauden hiljaisuuden jälkeen, mutta vastassa odottaakin hävityksen kauhistus. Olen luottanut Photobucketin palveluihin jo yli kymmenen vuoden ajan ja nyt se sitten petti minut. Photobucket ei enää tarjoa ilmaisversiossaan kuvien linkittämistä muille sivustoille, joten koko blogini oli yhtä erroria, koska olen luottanut kaikessa kyseiseen sivustoon. Saatoin päästää pari(kymmentä) rumaa sanaa, mutta nyt blogille on annettu välttämättömin ensiapu niin, että ainakin ulkoasu ja muutaman uusimman (heh) postauksen kuvat toimivat.

No mistä mä olin tulossa kirjoittamaan? Lähinnä tulin päivittelemään surkeaa lukumotivaatiotani nykyään. Älypuhelimet ovat hieno keksintö, mutta ovat pilanneet keskittymiskykyni melkein täysin. Vaikka kuinka haaveilisin jatkuvasti ja joka paikassa lukemisesta, niin faktahan on se, että päädyn vain räpläämään puhelintani. Jos satun olemaan jumissa Cooking Fever -pelin kanssa tai jos kukaan ei päivitä just nyt somea, niin ainahan voi viihdyttää itseään jollain Vauva-palstan draamalla! Ja ÄO-pointsit vaan karisee. Paras apu tähän on ollut se, että puhelimesta pistää Youtuben kautta pyörimään jotain taustaääntä, jolloin puhelinta ei voi räplätä ja samalla saa paremmin keskityttyä lukemiseen. Yleensä taustalla pyörii joku klassinen soittolista tai sitten asmr-video, jossa ei puhuta lainkaan.

Tämän vuoden tavoitteenahan oli tuttu 52 kirjaa, eli kirja per viikko, mutta siinä vaiheessa kun olin jäljessä noin kymmenen kirjaa, päätin pienentää tavoitteen 40 kirjaan. Ja olen onnistunut jäämään siitäkin jälkeen! Vuoteen on kuitenkin mahtunut hyviä kirjoja. Erityismaininnan ansaitsevat Reko ja Tina Lundánin sydäntäsärkevä Viikkoja, kuukausiaSusan Fletcherin Irlantilainen tyttöJessica Brockmolen Kirjeitä saarelta ja Malin Persson Gioliton Suurin kaikista.

Viimeisten viikkojen aikana olen kovasti yrittänyt ruokkia lukuinnostustani. Prosessi on ollut nelivaiheinen:

 1. Jaanan ikioma lukumaraton, joka tapahtui 11.-12.7. Maratonin aikana sain luettua loppuun yhteensä neljä kirjaa. Maratonin todellinen voittohetki oli se, kun sain Aki Ollikaisen Nälkävuoden luettua. Se on odottanut omassa hyllyssäni jo pitkän tovin lukemistaan ja nyt vihdoin puskin sen läpi. Enkä kyllä tykännyt, että eipä ihme jos on ollut vaikeuksia.
 2. Booktube-videot. Olen aiemmin törmännyt muutamaan suomalaiseen kirjavideoiden tekijään. Nyt päädyin englanninkielisten videoiden pariin, koska Gabaldonin Outlander ärsytti niin paljon, että siitä oli pakko löytää jotain avautumisvideoita ja niinhän sitten löysinkin. Ja samalla satuin löytämään ihan valtavan kirjatubettajien maailman. Ihan sydäntä särkee miten mahdottomalta ajatus tuollaisesta samanlaisesta yhteisöstä Suomessa tuntuu. Melkein haluaisi itse päästä kokeilemaan, mutta sitten muistan että tietokoneeni ei tee ikinä yhteistyötä videoiden editoinnin suhteen, olen laiska, eikä minulla taida olla erityisen paljon kerrottavaa tai sanottavaa mistään lukemastani.
 3. Löydettiin Ikeasta ihan pilkkahintaan uudet kirjahyllyt! Brusalin ruskeat kirjahyllyt sattuivat olemaan 19 EUROA KAPPALE, kun lähdettiin ex tempore kesäretkelle reilu viikko sitten. Ostettiin tietty heti kaksi hyllyä ja nyt olohuoneessa on aivan eri ilme ja kirjahyllyssä on jopa tyhjää tilaa, koska uudet hyllyt ovat leveämmät ja korkeammat kuin vanhat!
 4. Juuri alkunsa saanut Kahden naisen lukupiiri, jonka perustimme ihanan Lauran kanssa. Pääsin valitsemaan ensimmäisen kirjan ja noin 50 sivun perusteella veikkaisin valinneeni ihan hyvin!
Mutta hei, lupaan palata asiaan vielä tämän kuun puolella. Olisi uudet kirjahyllyt joita esitellä, yksi kirja josta kertoa, lukupiiri jonka etenemisestä raportoida ja ihan uusi harrastus jota esitellä!

2 kommenttia:

 1. Lukemisen kannalta sitä kyllä välillä toivoisi, että oltais vielä jossain ensimmäisten nokialaisten ajassa :D Tietokoneetkaan eivät olleet silloin vielä kovin häiriöksi!

  Lukupiirikirja lähti muuten vetämään tosi hyvin. Täytyy jatkaa tänään :)

  Jään odottamaan lisää postauksia, ollut ikävä sun blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän mä sujuvasti silloinkin datailin vaikka yömyöhään, mutta silloin sentään oli niin, että kun luin, niin luin. En lukenut ja räplännyt toisella kädella samalla tietokonetta :D

   Olen kyllä tosi positiivisesti yllättynyt tuosta kirjasta! Se haastattelutyyli toimii ihan yllättävän hyvin.

   Oot niin ihana <3

   Poista